T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / FETHİYE - Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi

Haberler

May

Fethiye Bilsem öğrencileri "Sweety Steam" isimli eTwinning projesindeki çalışmalarını tamamladı.

Nis

Fethiye Bilsem; "If there is the sea There is a life" isimli eTwinning projesine katılım sağladı.

Şbt

9 HAFTA SÜRECEK OLAN EBEVEYN EĞİTİM PROGRAMIMIZ BAŞLIYOR 

Şbt

Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin bir program dâhilinde sunulması, yürütülmesi ve raporlaştırılması, çalışmaların daha sistematik bir şekilde yapılandırılması ve geleceğe yönelik etkin rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri politikaları üretilebilmesi amacıyla MEBBİS tabanı üzerinden e-Rehberlik Sistemi oluşturulmuş;

2019-2020 eğitim öğretim yılında tüm resmi okullar ile rehberlik ve araştırma merkezleri,

2020-2021 eğitim öğretim yılında özel okullar,

2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren ise bilim ve sanat merkezleri tarafından bu sistem kullanılmaya başlanmıştır.

Sistemin okul ve kurumlarda kullanımını değerlendirmek, geliştirilmesi gereken kısımlarını belirlemek ve buna yönelik veri sağlamak amacıyla 03.05.2021- 20.06.2021 tarihleri arasında kullanıcılardan geri bildirim alma çalışmaları yürütülmüş ve bu kapsamda sistem ekranları üzerinde bir takım revize çalışmaları planlanmıştır.

Revize çalışmaları planlanan doğrultuda devam etmekte olup, güncellenen ekranlara ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

Şbt

BİLSEM'lerde eğitim alan özel yetenekli öğrencilerin kariyer gelişimlerini destekleyerek onların potansiyellerine en uygun meslek seçimini yapmalarına yardımcı olmak için Türkiye'de ilk kez ardışık ve birbirini bütünleyen "bilim ve sanat merkezleri kariyer rehberlik programları" oluşturuldu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla hayata geçirilen, ülkenin gelişim potansiyelini oluşturan en önemli insan kaynağının başında gelen özel yetenekli bireylere yönelik kariyer rehberlik programı; özel yetenekli öğrencilerin devam ettiği bilim ve sanat merkezlerinde (BİLSEM), onların ilgi ve yeteneklerine uygun verilen eğitimlerin yanında kariyer rehberliği de sağlayacak.

 

Ardışık program kapsamında bilim ve sanat merkezlerine devam eden ilkokul öğrencilerine yönelik  "Gelecek Farkındalığı Kazandırma Psikoeğitim Programı", ortaokul öğrencileri için "Gelecek Hazırlığı Psikoeğitim Programı" ve lise öğrencileri için  "Gelecek Planlama Psikoeğitim Programı" oluşturuldu.

 

Uygulama kolaylığı sağlaması amacıyla psikoeğitim programlarının her biri için "Öğrenci Uygulama Kitabı" da hazırlanarak basımı yapıldı.

 

Kariyer rehberlik programı, gelişimsel bir yaklaşımla öğrencilerin ilgi ve yeteneklerinin yanında azim, belirsizlikle başa çıkma, öngörü geliştirme ve psikolojik sağlamlık gibi mesleki yönelimi etkileyen kişilik özelliklerini de geliştirmeye yönelik bir içeriğe sahip.

 

Hazırlanan psikoeğitim programları rehberlik hizmetlerinin ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden yapılandırılması sürecine ve özel yetenekli öğrencilerin kariyer yönlendirmelerine katkı sağlayacak.

 

Programla öğrencilerin kariyer gelişim sürecinde geleceğe yönelik farkındalık kazanmaları, geleceğe hazırlanmaları ve geleceğe yönelik planlama yapmaları sağlanacak.

Şbt

Bakanlığımız tarafından Şubat ayı yardımcı kaynak destek paketleri yayımlandı. Şubat ayı yardımcı kaynak destek paketinde temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde eğitim gören özel eğitim öğrencileri için 700 etkinlik yer alıyor. Hazırlanan etkinlikler; boşluk doldurma, benzerlik ve farklılıkları bulma, eşleme, anlama ve anlatma tekniklerini içeriyor. Bu etkinlikler ile öğrencilerin konuları pekiştirmeleri amaçlanıyor. 

Şubat ayı yardımcı kaynak destek paketine ulaşmak için TIKLAYINIZ

Ara

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerine alınacak özel yetenekli öğrencileri belirlemek üzere 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılacak olan öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ait kılavuz yayımlanmıştır.

Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci tanılama sürecine ilişkin işlemler 1, 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinde sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler arasından yapılacaktır.

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

"2021-2022 YILI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME KILAVUZU"NA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

BİLSEM Öğrenci Tanılama Süreci Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Genel Zihinsel Yetenek Alanı Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Resim Yetenek Alanı Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Müzik Yetenek Alanı Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Eyl

Kurumumuz Avrupa Okul Ağı tarafından belirtilen kriterler doğrultusunda uluslararası STEM okulları arasında yer alarak STEM Okul Etiketi almaya hak kazanmıştır

Ağu

Ağu

Ağu

Ağu

May

Erasmus+ Okul Eğitimi Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi (KA121-SCH) Kapsamında Merkezimizin Akreditasyon başvurusu olumlu sonuçlanmıştır. Ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirilecek çalışmalarla özel yeteneklilerin eğitiminde gelişim sağlamayı hedefliyoruz.

May

Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon Avcıları Projesi kapsamında "doğru haber ve yanlış haberi nasıl ayırt edebiliriz" konulu söyleyişi, İHA ve TRT  Haber muhabiri Sayın Mevlüt BAYRAKTAR tarafından öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Beyin fırtınası ile başlayan etkinliğimiz Mevlüt BAYRAKTAR tarafından detay indirilerek doğru haber ve yalan haber arasındaki farklılıklara değinerek, örnekler gösterilerek devam etmiştir. Söyleyişi sonunda öğrencilerden gelen sorular yanıtlanarak söyleyişimiz sona ermiştir. En sonunda öğrencilerin edindikleri bilgilerden yola çıkar WEB 2.0 aracı olan KAHOOT uygulaması ile öğrenciler arasında küçük bir yarışma gerçekleştirilmiştir. Sayın Mevlüt Bayraktar'a bizi kırmayıp misafirmiz olduğu için ve değerli bilgileri bizlere, öğrencilerimize aktardığı için teşekkürü bir borç biliriz.

Şbt

Okulumuz "Yeni Dünya Düzeninde Yeni İnsan" eTwinning projesinde yerini almıştır.