Ağu

Ülke genelinde 205 bilim ve sanat merkezinde 21.287 öğrencinin katılımı ile yaz okulu destekleme ve yetiştirme kursları başlamıştır.  Söz konusu kurslarda bilim ve sanat alanlarında farklı atölyelerde 944 öğretmen görev almıştır.

Tüm öğrencilerimizin bilim ve sanat merkezlerinin imkânlarından yararlanmasını sağlamak ve gelişimlerini bir bütün olarak desteklemek amacıyla 2022 yılı yaz döneminden itibaren bilim ve sanat merkezleri destekleme ve yetiştirme kursları yaz okulu programı uygulanmaktadır. Bu program kapsamında 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler bilim ve sanat alanlarında seçtikleri atölyelerde BİLSEM öğretmenlerinden eğitim almaktadır.

2022 BİLSEM yaz okulu programları ile öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda potansiyellerini en üst düzeyde ortaya koymaları ve yaz dönemini en verimli şekilde değerlendirmeleri amaçlanmıştır. Bu süreçte görev alan öğretmenlerimiz için de rehber niteliği taşıyan BİLSEM yaz okulu atölye programları hazırlanmıştır. Bu programlar, etkinlik temelli olarak, ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri için ayrı ayrı tasarlanmıştır. BİLSEM yaz okulu kapsamında 13 farklı atölye programı her kademe için 4 hafta sürecek şekilde16 saat olarak hazırlanmıştır. Bu süreçte 47 farklı atölye türünde toplam 3293 atölye açılmış ve bu atölyelerden yaklaşık 35.000 öğrenci yararlanması sağlanmıştır.

2023 yılında yaz okulu sürecinin 6 haftaya çıkarılmasıyla birlikte söz konusu 13 programın her kademe için 24 saat olacak şekilde revize edilmesi çalışmaları tamamlanmıştır. Ayrıca geçen yıl gerçekleştirilen program değerlendirme çalışmalarının sonuçları doğrultusunda en fazla talep gören 7 farklı atölye programı hazırlanarak toplamda 20 farklı atölye programı olacak şekilde bilim ve sanat merkezinde görev yapan öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur.

Tem

Öğrenci veli ve öğretmenlerden oluşan Fethiye BİLSEM Amerika gezimiz öğrencilerimizin Üniversiteler,Nasa Space Centre,Unıversal Studyo, Müze ziyaretleri ile verimli bir şekilde tamamlanmıştır.

Tem

Erasmus Projemizin ikinci hareketliliği Letonya'nın başkenti Riga şehrinde gerçekleşti

Tem

Erasmus Projemizin ilk hareketliliği Yunanistan'ın başkenti Atina şehrinde gerçekleşti

Kas

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI TARAFINDAN DESTEKLENEN MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ AKREDİTASYONU KAPSAMINDA MÜDÜRÜMÜZ VİLDAN ALP ÇEK CUMHURİYETİ BAŞKENTİ PRAG'DA İŞBAŞI GÖZLEM YAPARAK ÇEK CUMHURİYETİ EĞİTİM SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMUŞTUR.

Ağu

TEKNOFEST TÜRKİYE FİNALİNDEYİZ

Teknofest Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması kategorisinde Kurum Müdürümüz Vildan Alp danışmanlığındaki GÖKSU takımımız yarı final değerlendirme aşamasını geçerek TÜRKİYE FİNALLERİ'ne katılmaya hak kazanmıştır.Kurum Müdürümüz Vildan Alp'i ,takım öğrencilerimiz Lila Baltalı ve Yiğit OrhanKaan Dur'u, velilerimizi tebrik eder 5-7 Ağustos tarihinde Trabzon'da yapılacak olan Final yarışmasında başarılar dileriz.

Haz

Türk Patent ve Marka Kurumu 2022 Yılının Enleri Faydalı Model Alanında ilk 5'te bulunan 5 BİLSEM arasında kurumumuz Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi de yer alma başarısını göstermiştir.

Haz

Milli Eğitim Bakanlığımız öncülüğünde Türkiye'deki tüm BİLSEM'lerde Yaz Okulu açılması kapsamında Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğümüzde de Yaz Okulu açılacaktır. Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Tasarım ve İnovasyon Atölyesi, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi ve Hızlı Okuma Teknikleri Atölyesi olmak üzere 6 atölyemizde BİLSEM öğretmenlerimiz tarafından eğitim verilecektir. İlkokul, Ortaokul ve Lise kademelerindeki öğrencilerimiz başvuru yapabileceklerdir.

ŞARTLAR

1.Öğrenciler en fazla 2 atölye seçebilecektir.

2.Öğrenciler bir günde 2 saat atölye eğitimi alabileceklerdir.

3.Her kademe için ayrı ayrı gruplar oluşturulacaktır.

4.Grup oluşturulması için her kademeden açılacak gruplarda öğrenci sayısının en az 10 olması gerekmektedir. 10 sayısına ulaşılamayan gruplar açılamayacaktır.

5.Öğrenci başvuruları 25 Haziran-2 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

6.Yaz okulu öğrenci başvuru formu doldurulduktan sonra FETHİYE Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğüne  teslim edilecektir.

7.Yaz Okuluna devam zorunludur. Her atölye için öğrenci devam takibi yapılacak ve yoklama alınacaktır.

8.Öğrencilerin merkezimize ulaşımından veliler sorumludur.

9.Yaz Okulu öğrenci başvuru formuna BİLSEM Yaz Okulu Dyk kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

Yaz Okulu Kılavuzu ve Başvuru Formlarına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

Haz

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve ortağı olduğumuz Okul Eğitimi Akreditasyon I. Grubun yurtdışı hareketlilik faaliyetleri