AKADEMİSYENLER BİLSEM ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞUYOR

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi / Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Merkez Müdürlüğümüz  arasında uygulamalı eğitimler devam ediyor. Sınıf öğretmenimiz  Üzeyir Çetin rehberliğinde destek grubu öğrencilerinin anket ile belirlemiş oldukları etkinlikler akademisyenler tarafından uygulamalı olarak anlatılıyor.

Projenin ilk etkinliği olan  ‘Mikroskopta İnceleme Yapıyorum’ etkinliği kapsamında mikroskopun kullanımı ve parçaları, böcek türleri ve soğan zarı incelemesi Prof. Dr. Fahri Yiğit tarafından öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı.

21-04-202421-04-202421-04-202421-04-2024

Projenin ikinci  etkinliği olan  "Çevreyi Tanıyorum Geri Dönüşümü Önemsiyorum " etkinliği kapsamında atıkların geri dönüşümü ve çevreyi korumada dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verildi. Atıkların türlerine göre ayrıştırılması Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü öğretim görevlisi Sebile Özcan Kaynak tarafından  öğrencilere  uygulamalı olarak anlatıldı.

21-04-202421-04-202421-04-2024

Projenin üçüncü etkinliği olan “Böcekleri Tanıyorum “   etkinliği kapsamında öğretim üyesi Prof. Dr. Fahri Yiğit  böceklerin çeşitleri,  çoğalması  vb.  konularında  öğrencilere  bilgiler verdi. Videolar seyrettirildi.

21-04-202421-04-202421-04-202421-04-2024

Projenin dördüncü  etkinliği olan “ Bitkileri Tanıyorum “ isimli  etkinlik kapsamında  bitkiler , çiçekli bitkiler , açık ve kapalı  tohumlu bitkiler  ,çiçekli bitkilerin yaşam döngüsü   , bitkilerin kısımları ve etçil bitkiler hakkında    Bitkisel ve Hayvansal Bölümü ,Seracılık Programı Öğretim Görevlisi Kerziban Çoban tarafından   bilgiler verildi. Sunum sırasında öğrencilerden soru cevap yoluyla  geribildirim alındı. Daha sonra uygulamalı  eğitim yapıldı.

21-04-202421-04-2024

Merkez  Müdürümüz  Hasibe Polat Dayıoğlu “İşbirliği içerisinde bulunan değerli müdürüm Prof. Dr. Fahri Yiğit beye ve bu projenin yürütülmesinde görevli sınıf öğretmenimiz Üzeyir Çetin ‘e teşekkür ederim. Amacımız öğrencilerimizi bu yaştan itibaren üniversite ortamı ile tanıştırarak bilim ve sanat merkezleri yönergesinin amaçları doğrultusunda bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, sorun çözen, kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmeleri, yetenekleri ve yaratıcılıklarını erken yaşta fark ederek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamaya yardımcı olmaktır.” İfadelerini kullandı.

Mayıs ayına kadar devam  edecek projede; Yiyecek ve İçeceğin Önemini Kavrıyorum ,Toprağın Oluşumunu  ve Çeşitlerini Öğreniyorum ,Tohumu  Çimlendiriyorum , Mantarları Tanıyorum  ve Organik Tarım Yapabilir miyim ? etkinlikleri bulunmaktadır.

Yayın: 21.04.2024 - Güncelleme: 21.04.2024 14:48 - Görüntülenme: 28