Ara

"2023-2024 YILI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME KILAVUZU" YAYIMLANDI.

Ara

Kurum müdürümüz görevine başladı.

Ağu

Ülke genelinde 205 bilim ve sanat merkezinde 21.287 öğrencinin katılımı ile yaz okulu destekleme ve yetiştirme kursları başlamıştır.  Söz konusu kurslarda bilim ve sanat alanlarında farklı atölyelerde 944 öğretmen görev almıştır.

Tüm öğrencilerimizin bilim ve sanat merkezlerinin imkânlarından yararlanmasını sağlamak ve gelişimlerini bir bütün olarak desteklemek amacıyla 2022 yılı yaz döneminden itibaren bilim ve sanat merkezleri destekleme ve yetiştirme kursları yaz okulu programı uygulanmaktadır. Bu program kapsamında 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler bilim ve sanat alanlarında seçtikleri atölyelerde BİLSEM öğretmenlerinden eğitim almaktadır.

2022 BİLSEM yaz okulu programları ile öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda potansiyellerini en üst düzeyde ortaya koymaları ve yaz dönemini en verimli şekilde değerlendirmeleri amaçlanmıştır. Bu süreçte görev alan öğretmenlerimiz için de rehber niteliği taşıyan BİLSEM yaz okulu atölye programları hazırlanmıştır. Bu programlar, etkinlik temelli olarak, ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri için ayrı ayrı tasarlanmıştır. BİLSEM yaz okulu kapsamında 13 farklı atölye programı her kademe için 4 hafta sürecek şekilde16 saat olarak hazırlanmıştır. Bu süreçte 47 farklı atölye türünde toplam 3293 atölye açılmış ve bu atölyelerden yaklaşık 35.000 öğrenci yararlanması sağlanmıştır.

2023 yılında yaz okulu sürecinin 6 haftaya çıkarılmasıyla birlikte söz konusu 13 programın her kademe için 24 saat olacak şekilde revize edilmesi çalışmaları tamamlanmıştır. Ayrıca geçen yıl gerçekleştirilen program değerlendirme çalışmalarının sonuçları doğrultusunda en fazla talep gören 7 farklı atölye programı hazırlanarak toplamda 20 farklı atölye programı olacak şekilde bilim ve sanat merkezinde görev yapan öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur.

Tem

Öğrenci veli ve öğretmenlerden oluşan Fethiye BİLSEM Amerika gezimiz öğrencilerimizin Üniversiteler,Nasa Space Centre,Unıversal Studyo, Müze ziyaretleri ile verimli bir şekilde tamamlanmıştır.

Tem

Erasmus Projemizin ikinci hareketliliği Letonya'nın başkenti Riga şehrinde gerçekleşti